840175_LA_trolls_norwayI mine forberedelser til Spania-flyttingen har jeg blitt gjentagende advart mot andre nordmenn i Spania – at det ikke nødvendigvis er veldig fruktbart å fraternisere for mye med de Norske miljøene. Norske Ex-pats har, etter sigende, en enda sterkere utviklet sans for Jantelov enn man utsettes for hjemme på Bjerget. Det triste er at jeg allerede ved utelukkende nettbasert kommunkasjon med mine fremtidige med-Ex-pats allerede har observert en Jantelov i fri utfoldelse blant de norske Spania-kolonistene. Og det er ikke noe vakkert syn… Litt bakgrunnsinformasjon er muligens påkrevd her:

Det finnes diverse grupper for og om Nordmenn i utlendighet, og formålet til disse gruppene er stort sett å hjelpe hverandre med stort og smått. Nye Ex-pats kan ha praktiske spørsmål om f.eks matvarer de ikke har klart å finne, eventuelt ikke vet hva heter på Spansk, eller det kan dreie seg om TV-signaler eller reisetips, ja nær sagt alt mellom himmel og den Spanske playaen.

imagesCAIVHHE1

 

Jaja, dette kan jo være en nyttig informasjonskilde, tenker Old Mamasan, og da disse forumene befinner seg på sosiale nettverk er det kanskje mulig å sosialisere litt og ha det litt gøy også. Og det er det, det avstedkommer hysteriske kommentarer på dette og hint.

Men innimellon, midt i en hyggelig diskusjon om fløte som ble funnet for tykk til det påtenkte formålet, er det da noen surmaga gamle grinebitere – som i stedet for å tipse fløtepusen om hva fløte med lavere fettprosent heter, og hvor det eventuelt er observert – klarer å lire av seg en tirade om at nordmenn som skal ha alt akkurat som i Norge kan bare se og pelle seg hjem igjen til Bjerget og nyte matfløten sin der.

readingfordummies

 

Jaha? Var det noen som sliter med leseforståelsen sin, kanskje? Dette var et rent matteknisk spørsmål, og surmuling om Spansk fløtes fortreffelighet vs Norsk var her ikke et tema. Det utvises generelt dårlig leseforståelse på disse nettbaserte diskusjonsforumene, hvilket resulterer i ganske morsomme vendinger og innlegg. Og en god del bråk. Tær blir faktisk tråkka på om man unnlater å lese spørsmålet, men heller svarer på noe man TROR står der. Spesielt om man krydrer sitt innlegg med et par fjerne beskyldninger.

sour1

 

Så har du den gamle grinebiteren som opererer som selvutnevnt korrekturleser – tydeligvis UTEN å beherske korrekte tegnsettingsregler selv. Old Mamasan synes dette er hysterisk morsomt 😀 Samma gubben er ganske interessert i norske TV-signaler – samtidig som han ikke synes det er noen i at alt skal være som i Norge – hvilket også avstedkommer fnising i Old Mamasans sofa. Jeg mistenker at mannen rett og slett har meget bestemte syn på hva som er tillatt av “avvikende” oppførsel blant Nordmenn i Spania. Vil foreslå at han lager og distribuerer søknadsskjema slik at uvitende mennesker som meg kan få behandlet vår søknad om å importere brunost eller kjøpe Spansk matfløte. Denne gubben har virkelig en fremtid som QA-Manager 🙂

imagesCATZLR6B

 

Det mest overraskende er at det – i min erfaring – utelukkede er mennesker på alder med Metusalem som troller, peker fingrer og fordømmer. Vi snakker faktisk om temmelig saftige saker her – rein sjikanering! Og det under fullt navn og med bilder av barnebarna fullt synlig på Trynebokji. Datagenerasjonen må kanskje gå i seg selv litt der – vi burde helt klart ha lært dem ett og annet om nettikette samtidig som vi viste dem hvor på-knappen på laptoppen er.

nettroll

 

Jeg håper jeg støter på noen av trolla i Spania, det vil bli et interessant sosialt studium. ER de slik som de fremstår på nett, eller er de som nettroll flest – små, usikre og ubetydelige mennesker? Tør de å stå fremfor meg og kalle meg for en komplett idiot og be meg ryke og reise tilbake til Bjerget og spise pinnekjøttet mitt der?

– Ja da skal jeg sannelig spandere på dem norske kjøttkaker i norske klubben på Costa Blanca 😀

kjottkaker

 

Blogglisten hits

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s