De siste dagene før avreise til Spania ble mildt sagt kaotiske. Det var mange avskjeder og mye som skulle pakkes før Old Mamasan og Tenåringen kunne sette seg på flyet. Vi fikk nå med oss en hel haug. Et tips til dere som flytter med fly – bestill plussbilletter med SAS, da får man nemlig et ekstra kolli. Prisforskjellen var bare 200 kroner da vi bestilte. Vi hadde 5 kolli med oss, da Old Mamasan har flydd på seg sølvkort. (2 kolli for 2 vanlige billetter + 2 kolli for 2 plussbilletter + 1 kolli for ett sølvkort)

Vel nede henta vi ut leiebil. Tips her er å gå over bilen og få markert allerede eksisterende skader i kontrakten for å slippe å bli belastet for dem når bilen leveres inn. Også viktig å notere seg at bilutleier tar reservasjon i et beløp på kontoen dersom du sier nei til en svindyr ekstra forsikring.

De første 10 dagene bodde vi hos Svigers i påvente av å få komme inn i våres rekkehus, det ble dermed 40 minutters kjøring til skolen. I oppstartsuken på skolen var det også en hel del som skjedde, med campingtur og stranddag – så det er ikke fritt for at Old Mamasan kjørte seg litt vill opptil flere ganger. GPS er lurt.

Ved overtakelse av rekkehuset fant jeg en hel del feil og mangler, hvilket selvsagt ble rapportert tilbake til utleieagenten. Nå kommer de i dag og fikser opp, så det viser seg at man må mase litt. Et kjempeviktig poeng for dere som skal flytte ned og bli en stund er at husleiekontrakten må stå på spansk dersom dere skal innskrives i folkeregisteret (Padron), og i beboerens navn. Vi hadde fått den på engelsk og i Gubbelures navn – men han skal jo ikke bo her – han skal bare komme på turistbesøk (hvilket jeg gleder meg til!)

Ang NIE-nummer (tilsvarende D-nummer utlendinger får i Norge, altså et personnummer) tror jeg det hadde vært lurt å ta seg en tur på den Spanske ambassaden i Oslo å få ordnet før avreise. Det blir fort styrete og dyrt her nede med diverse bomturer, tolk, feilkjøringer og uten å kunne snakke et kløyva ord Spansk.

Her kan det fort komme nye tips etter hvert som jeg gjør ting feil ;-p

Blogglisten hits

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s