Ved ulike anledninger dukker det opp såkalt «alternative» mennesker i livet mitt. Dette er ofte fargerike, kreative og hyggelige mennesker som jeg setter pris på – helt til de skal prakke sukkerkuler og natron-kurer på meg. Her er det da en fare for å skjære alle under en kam, og det er ikke det jeg mener. Sånne ufarlige greier som en venninne som vil fjernheale meg, og en annen som forfekter duftende oljer – det er ikke disse som irriterer meg.

Nei, det er hard-core magiselgerne som gjør kjeringen gal. Disse som skal tjene på å svindle deg. Dette blir ikke en bloggpost med vitenskapelige forklaringer og linker for å tilbakevise påstander fra alternativ-folket. Det får Tjomlid’en ta seg av. Nei, jeg vil bare påpeke den totale mangel på skrupler, folkeskikk, moral og etikk alternativ-værstingene er i besittelse av.

Et eksempel – av en jeg kom i snakk med – som ikke bare var homeøpat, anti-vaxxer, terapeut med egen 800-linje – men også englekommunikator, ble jeg fortalt at meslinger ikke var farlig, hvorpå jeg ble ganske sint og fortalte at jeg holdt på å dø av meslinger som baby. Hva da ikke farlig? Mulig døden ikke fremstår som spesielt farlig for en som er uteksaminert fra Märthas Engleskole. Men neida – han hadde da homøopatmedisin jeg kunne få.

Når man så opplever å bli fortalt – gjentagende ganger – at homøopaten og terapeuten tjener 900 laken i året – da blir jeg sint. Virkelig sint. Du tjener 900.000 i året på og LURE folk? Og du har INGEN kvaler med det? Faktisk er du så stolt av det at du gledesstrålende forteller det til alle som gidder å høre på deg? Vel, man kan kanskje si mye rart om disse menneskene, men at de har moral er ikke en av dem. Jeg synes faktisk at det er VELDIG slemt gjort. Ukristelig. Umoralsk. Uetisk.

Men det nytter ikke å diskutere med dem. Det er som å pisse i motvind. Så hvorfor er vi så snille med anti-vaxxers og homøopater, og andre utøvere av mer eller mindre obskure og magiske alternativ-greier? Hvorfor? Jo, fordi de fleste av oss tross alt kommer fra møblerte hjem og har en viss dannelse i ryggmargen.  Men. Det viser seg gang på gang at å argumentere pent og pyntelig og vise til medisinske artikler og forskningsresultater, vel det virker ikke. Selv Tjomlid’en fremstår som pudding. Joda, han er metodisk, har en god penn, og saklig. Men alt for snill. Alt for – alt for – alt for snill! Dersom hans bloggposter, avisartikler og bøker i det hele tatt blir lest av alternativfolket – så går det i alle fall ikke inn. Det ER ikke mulig å holde en rasjonell debatt med irrasjonelle mennesker. Dessverre.

Jeg er drittlei hele greia. Jeg er drittlei av at folk skal selge meg pH-kurer fordi blodet mitt er for surt. Hva faen vet de om det? Tydeligvis ingen-faens-ting. Jeg er drittlei å høre om at ungen min kommer til å bli autist pga at jeg er sånn en dårlig mor som – faktisk – vaksinerer ungen. Ikke nok med det – jeg har til og med vaksinert bikkja mi – selv om det ikke er ei tjuetusenkroners mikrobikkje jeg kan stappe i håndveska for å jåle meg til med. Han er vaksinert – fordi jeg er GLAD i bikkja mi. Og fordi jeg er generelt glad i dyr. Og så kommer du og sier at bikkja mi kommer til å bli autist? Og at jeg heller må kjøpe svindyre sukkerpiller av deg å gi bikkja? Første konsultasjon 800 spenn takk. Og trenger du hjelp kan du ringe mitt 800-nummer til 16 kroner minuttet.

Hva gjør normalt dannede mennesker? Jo, vi sier pent nei takk og lar det være med det. Det er det slutt på fra denna jenta nå. Sier du noe idiotisk til meg så skal du jaggu få høre nøyaktig hvor idiotisk det er. Jeg gidder ikke diskutere saklig lenger, gidder ikke vise til Tjomlid’en.  Faktisk vil jeg dele ut BULLSHIT-bingo brett. Reglene er enkle, du får et brett med uttrykk alternativ bevegelsen ynder å bruke, stryk dem ut etter hvert som de kommer ramlende ut av kjeften på dem, og når du har 5 på rad i enhver retning reiser du deg opp og brøler BULLSHIT!

alternativ bullshit bingo

Blogglisten hits

One thought on “Alternativ Bullshit-Bing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s