Dagen startet seint. Veldig seint. Jetlaggen tok oss endelig igjen. Vi sto opp klokken 1130, og heldigvis er vi “på sparket”-turister så vi tilpasser oss slike situasjoner.

20150629_123408
Gubbinatoren valgte Farmers breakfast

Vi tuslet derfor opp til le pain quotidien, en fransk baker og kafe jeg omtalte på dag 1. Og hadde en diger og kjempegod lunsj. Anbefaler virkelig denne kjeden, som man finner flere plasser i verden.

20150629_123437
Old Mamasan valgte gresskarsuppe og quiche

Akihabara

Bydelen Akihabara er et eldorado for teknologi-freaks og spill/manga nerder – gjerne kalt otaku på Japansk. Bydelen omtales som Akihabara Electric Town, fordi det like etter WW2 ble handelssentrum for elektriske husholdningsapparater/hvitevarer og etterkrigstidens svartebørs.

Dette området var historisk sett en byport til Edo (det gamle navnet på Tokyo) og var passasjen mellom byen og nord-vest Japan. Mange håndverkere og handelsmenn slo seg ned her, samt noen samuraier av lavere klasse. Området ble ødelagt i en brann i 1869, og befolkningen bestemte å erstatte bygningsmassen med en alterplass/helligdom som heter Chinkasha – som betyr brannslukningsalteret. Alteret ble kalt Akiba av lokalbefolkningen, etter en gud som hadde makt til å kontrollere ild. Området rundt ble således hetende Akibagahara og senere forkortet til Akihabara.

Ettersom husholdningsapparatene begynte å miste sin futuristiske status og ble vanlig i de Japanske hjem på 80-tallet, endret varehusene på Akihabara fokus til datamaskiner til privat bruk. Husk at på denne tiden var datamaskiner forbeholdt spesialister og noen hobby-programmerere.Denne fokusendringen tiltrakk seg en ny type kunder, nemlig otaku (nerd). Nerdene tiltrakk seg enda en kundegruppe, nemlig de som var opptatt av manga, anime og videospill. Forholdet mellom Akihabara og otaku har ikke bare overlevd, men vokst til det punkt at bydelen nå er verdenskjent for otaku-kultur, og mange otaku ser på Akihabara som sitt hellige sted.

20150629_174338
Yodobashi Akiba

Yodobashi Akiba er et monstrøst varehus i Yodobashi Camera-kjeden. Vi snakker 8 store etasjer med elektronikk, PC, lyd, lys, kamera, leker, kjøkkenmaskiner, kafeer og alt hva ditt lille otaku-hjerte måtte begjære. Det er slettes ikke alt det vil være lurt å handle her, konsollspill er sonelåst, PC’er og tablets kommer med operativsystem, tastaturer og programmer forhåndsinnstallert på Japansk, og mobiler selges utelukkende med kontrakt. Uansett om det blir handel eller ei – dette er verdt et besøk. Sykeste varehuset ever!

 Skulle man nå shoppe litt, er det greit å vite at Tax free butikker finnes (som regel elektronikkbutikker og store varehus i de store byene), og om du handler for mer enn 10.000 JPY på en dag i en butikk/varehus kan du få tilbake momsen på 5%. Husk å ta med passet når du skal på shopping, uten det får du ikke moms tilbake. Noen plasser trekker de det fra i kassen, mens andre plasser må du betale hele beløpet og ta med deg kvittering og pass til en informasjonsskranke hvor de tilbakebetaler deg momsen.
Husk nå endelig på å sjekke tollgrensene for innførsel til Norge – samt at Japan bruker en annen spenning enn i Norge.

Sårbeinte etter å vase rundt i Yodobashi Akiba hele ettermddagen valgte vi den japanske restauranten på hotellet til middag. Vi hadde nydelig tre-retters og fikk endelig spist japansk 🙂

20150629_195502
Karate Kid’n og Gubbinatoren valgte biff til hovedrett

Servitøren, en meget korrekt mann, måtte kvæle mer enn ett knis da jeg og Kid’n mista greier oppi nudlene, spidda grønnsakene og i det hele tatt sleit med spisepinneteknikken. Klønetheten til tross, dette var et smakelig måltid som vi virkelig nøt.

20150629_195454
Old Mamasan nøt tempura

Blogglisten hits

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s