(English version: Tokyo Much? Edo Castle, The Big Scramble and Roppongi)

Edo-palasset, Chiyoda

SAMSUNG CSC

Edo-palasset er et enormt slottsanlegg og festning som ble bygget i 1457 av  Ota Dokan – en japansk samurai kriger-poet, militærtaktiker og buddhistmunk. Han er mest kjent som arkitekt og byggherre av Edo-palasset, og er antatt grunnlegger av bymiljøet som vokste opp rundt festningen.

SAMSUNG CSC
Edo-palasset er omgitt av en enorm vollgrav

Tokugawa Ieyasu var grunnlegger og første shogun i Tokugawa-shogunatet som hersket over Japan fra 1600 til Meijirestaurasjonen i 1868. Edo-palasset var shogunens bolig, shogunat og militært hovedkvarter. Etter Meijirestaurasjonen ble Edo-palasset keiserbolig. Deler av palasset har blitt ødelagt i brann og krig gjennom historien, men noen deler har overlevd.

SAMSUNG CSC

En del av Edo-palasset er innlemmet i Edo-museet. Dessverre var museet stengt da vi var der, men vi tok oss en spasertur i den flotte parken.

SAMSUNG CSC
Jeg synes ny og gammel arkitektur ved siden av hverandre er fasinerende.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Pust i bakkjinn og kald drikke
SAMSUNG CSC
Nydelig svanedam foran Tokyos mer moderne bygg i Chiyoda
SAMSUNG CSC
Er ikke helt sikker på hva dette var, men stilig er det jo 🙂
SAMSUNG CSC
Chiyoda regnes som politisk sentrum. Her finnes også store invisteringsbanker og annen business.

Shibuya Crossing / The Big Scramble

Vi kommer ut av Shibuya undergrunnsstasjon rett ved The Big Scramble. Shibuya Crossing er etter sigende verdens mest trafikkerte fotgjengerovergang, og ganske berømt for å ha verdens største mobiltelefontetthet 🙂

Bilene kjører i tur og orden når de har grønt lys, men så fort de har rødt kommer fotgjengerne fra alle retninger samtidig. Krysset er omgitt av varehus og restauranter, med store digitale reklameplakater på fasadene. Det er fullt mulig å finne en kafe med utsikt over krysset – det er mange av dem – men kan være vanskelig å få bord. Det var ikke rush når vi krysset gaten, men et inntrykk får man jo likevel.


Roppongi

NavneJapansk tret Roppongi, som ser ut til å ha blitt etablert rundt 1660, betyr “Seks trær”. Seks veldig gamle og store zelkova trær (ofte brukt i bonsai) markerte området. De første tre ble fjernet og de siste ble ødelagt under WW2. En annen legende sier at navnet stammer fra at seks mektige daimyo (føydahlherrer) bodde i området, og alle seks hadde enten det japanke tegnet for tre – eller en tresort – i navnet sitt.

i 1890 ble en del av den Japanske hæren flyttet til området, hvilket førte til en oppblomstring i nattelivet i området, kun midlertidig avbrutt av et stort jordskjelv som ødela området i 1923. Området ble igjen ødelagt under WW2 av flybombing.

Etter krigen okkuperte US Army en del av området, og således fikk Roppongi rykte på seg for å være et område med mange utlendinger.Rundt de militære installasjonene vokste det opp mange restauranter, pool-halls, barer og bordeller. Sent på 60-tallet ble Roppongi populært blant både japanere og utlendinger for nattelivet, og tiltrakk seg dermed også artist-eliten. Mange ambassader og internasjonale bedrifter etablerte seg her, og ser fremdeles ut til å bli favorisert av utenlandske forretningsmenn, studenter og militært personnell.

Man kan ikke skrive om Roppongi uten å nevne den japanske mafiaen, Yakuza. Yakuza har tidligere hatt en sterk tilstedeværelse i Roppongi, men har i de senere år flyttet på seg til andre deler av Tokyo.

Yakuza er kjent for å være vel-organiserte og ha strenge atferdsregler og ritualer. Mange yakuza har kroppsdekkende tattoveringer, inklusive genitaliene, ofte med gammeldagse tattoveringsverktøy med nål av spisset bambus eller stål. Prosedyren er kostbar, smertefull og kan ta flere år å fullføre.

20150630_160026
Et uheldig bilde av Gubbinatoren, men det eneste bildet jeg tok utenfor Hard Rock

Nå så ikke vi noen yakuza, men vårt mål i Roppongi var klart – vi ville på Hard Rock Cafe og kjøpe t-skjorter. Det er to Hard Rock Cafe’er i Tokyo og denne passet best for oss på vei fra Shibuya til hotellet i Minato. Og når man først er på Hard Rock, etter at man både har rota seg bort i undergrunnssystemet og gått feil vei i Roppongi – kan man med god samvittighet koste på seg en dessert og kaffe.

20150630_164300
Du bare MÅ prøve Apple Cobbler!

20150630_191908
Old Mamasan ble riktig sjarmert av alt det dill-dallet de hadde på alle restauranter i små størrelser. Her soyasaus- og eddiksett.

Etter en dag med mye farting i urbane strøk, med dertilhørende sårbeinthet og inntrykksmetthet, er det greit at hotellet huser en utmerket kinesisk restaurant – så får man seg mat i livet og kan ta en tidlig kveld.

20150630_190724
Old Mamasan og Kid’n fikk nye prøvelser med spisepinner. Jo tynnere pinner – jo vanskeligere å beherske.

hits

4 thoughts on “Reisebrev fra Tokyo, Edo-palasset, The Big Scramble og Hard Rock, dag 4

    1. Thank you! Oh I loved it! Interesting, calm and safe city, lovely people, lots to see and experience. I left wanting more. So I will be back – and next time I plan of seing more of Japan outside Tokyo.

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s