Siste del av denne dagen dreier seg om å finne tilbake til to plasser vi såvidt har vært innom tidligere i uken.

Zōjō-ji

SAMSUNG CSC
Zojo-ji er et monumentalt tempel

Har du noen gang kjent på Jet-lag? Det er ganske pyton. Du er så trett at du ser knapt land, og selv om du har sittet i 11 timer i flysetet så kjenner du deg utslitt. Bena verker, kroppen er i ulage og du er ør og svimmel i hodet. På disse premissene hadde vi noen timer å slå ihjel første dagen før vi fikk sjekke inn på hotellet. Det var da vi totalt uvitende sjanglet over Zojo-ji, tempelet som jeg lovte å skrive mer om i reisebrevenes dag 1.

SAMSUNG CSC
Det gamle tempelet med det nyere Tokyo Tower i sterk kontrast like bak.

Zojo-ji er hovedtempelet til Chinzei-grenen av Jodo-shu buddhisme, og dateres tilbake til 1393. Som så mange andre historiske bygg i Tokyo, har original-strukturen blitt flyttet og ødelagt i krig, brann og jordskjelv. Tempelet har blitt gjenoppført flere ganger, siste gang i 1974.

SAMSUNG CSC
Gutta Krutt på tempeltrappen

Zojo-ji var også begravelsestempelet til Tokugawa-shogunatet, og 6 av de 15 Tokugawa shogunene ligger begravet her.

SAMSUNG CSC
Inngangen til Tokugawa-mausoleet

Hovedinngangen til Zojo-ji er en diger port, Sanmon, datert til 1605, og de tre åpningene symboliserer de tre stadiene man må gjennom for å oppnå Nirvana. Det sies også at man kan kvitte seg med tre laster når man går gjennom porten; grådighet (貪 Ton), hat ( 瞋 Shin) og dumhet ( 癡 Chi). Old Mamasan innrømmer at hun ikke har merket noen endring i disse tre lastene, ei heller noen som helst andre laster, etter flere passeringer gjennom den røde Sanmon…

20150627_115151
Hvilken last ville du helst blitt kvitt? Grådighet, hat eller dumhet?

Daibonsho-klokken ble ferdigstilt i 1673, den har en diameter på 1,76 m, er 3,33 m høy og veier 15 tonn. Klokken er kjent som en av de tre store klokkene fra Edo-perioden. Klokken ringes 2 ganger til dagen, og bidrar til å rense menneskene for 108 jordiske lidenskaper, og skal gi dyp sinnsro.

SAMSUNG CSC
Daibonsho

Besøkende i Zojo-ji kan skrive sine bønner på en fargerik lapp og henge opp i et av de mange trærne på plassen ved hovedtempelet.

SAMSUNG CSC
“bønne-tre”

Langs ene siden av tempelhagen finner man rekker av steinstatuer av barn. Disse representerer de ufødte barn i Japan, inklusive aborterte og dødfødte barn. Foreldre kan velge en statue og dekorere den med klær og leker.

SAMSUNG CSC
Det ufødte barns hage

Garden Islands Beer Restaurant

Allerede på vår andre dag i Tokyo hadde vi sett oss ut denne restauranten, som er et av flere spisesteder på Tokyo Prince Hotel – men da var det bryllup og privat arrangement. Nå fikk vi endelig prøvd denne, og selv om vi ikke var helt klar over at vi måtte lage vår egen middag, så overrasket denne så til de grader positivt. Man bestiller den ene eller den andre grillpakken, og eventuelt drikkepakke, og så går man i gang. Det var nydelig kjøtt og grønnsaker, og vi åt og vi åt. Anbefales virkelig om man er på de trakter og lysten på noe godt 🙂

20150702_191015
Sulten Karate Kid venter på mat
SAMSUNG CSC
Herlighetene godgjøres over ilden
20150702_201211_021
Kid’n har god kontroll på spisepinnene

Blogglisten hits

One thought on “Reisebrev fra Tokyo, historie og shopping, dag 6 (del 2)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s