For English text, click HERE
Svenskenes deilige og iøynefallende klassiker! Svenskene bruker gjerne smørgåstårta ved spesielle anledninger. Den kan godt lages dagen i forveien, og det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan fylle den med, og pynte den med. Tunfisk/krabbe/laks. Vegetar. Soltørket tomat, oliven og serrano. Det er bare å begynne en plass! ;-p
På mitt første forsøk har jeg valgt leverpostei og skinke i fyllet, og du kan tro den ble god! Denne oppskriften er mer enn nok til 4 personer, og du kan enkelt gange den opp dersom du skal mette flere. Lag den rund, eller fyll en langpanne, alt etter hvor stort selskapet ditt er.
Ingredienser:
9 stk loffskiver
Fyll 1:
100 g baconpostei
1 ss fløte
1 ss creme fraiche
30 g kremost naturell
2 ss agurkmix
Salt og pepper etter smak
Fyll 2:
100 g kokt skinke, finhakket
½ purreløk, finhakket
2 dl creme fraiche
1 dl majones
0.5 dl frisk persille, finhakket
Salt og pepper til smak
Til pynt f.eks:
Salat
Druer
Ost
Skinke
Agurk
Hardkokt egg
tomater
Fremgangsmåte:
- Fyll 1: Bland alle ingrediensene med mixmaster til den blir jevn. Smak til med salt og pepper. La stå kaldt i 30 min.
- Fyll 2: Bland alle ingrediensene med mixmaster til den blir jevn. Smak til med salt og pepper. La stå kaldt i 30 min.
- Skjær skorpene av loffskivene og legg dem 3 på rad. Dekk med Fyll 1, og legg på et nytt lag med brød.
- Dekk med halvparten av fyll 2, og legg på et nytt lag med brød. Ha resten av fyll 2 oppå og ned langs sidene. La gjerne kaken stå i kjøleskapet i 30 minutter før du pynter for at fyllet skal få «sette seg» litt.
- Dekorer kaken akkurat som du vil.
2 thoughts on “Smørgåstårta (smørbrødkake)”