(This recipe is written in Norwegian, to read it in english, click the link: Parsley covered Cod)
Her er en kjempegod variasjon på torsk. All slags fisk kan selvsagt benyttes, juster bare steke lengden i forhold til hvilken fisk du bruker.
Server med poteter og grønnsaker, f.eks. gulerøtter.
3-4 personer:
- 500 g torskefilet
- ½ ts salt
- 2 ss sitronsaft
- 4 ss smeltet smør
- 2 fedd hvitløk, presset
- 3-4 ss strøkavring, eller en loffskive
- 1 liten purre, finhakket
- ½ bunt persille, hakket
Legg torskefileten i en ildfast form. Dryss salt og drypp sitronsaft over. Bland smør, hvitløk, strøkavring, purre og persille. Fordel blandingen over fisken. Stekes på midterste rille til overflaten er gylden og sprø. 200 grader i ca. 20 minutter.
One thought on “Torsk med Persilledekke”