(To read this recipe in English, follow the link: Crispy Filo Pastry Pies)

Her er noen lekkerbiskener som er perfekt til både lunsj og middag, eventuelt kvelds- og helgekos. De fungerer både lunkne og kalde, og kan med fordel pakkes i lunsjboksen. Her er det selvsagt bare fantasien som setter grensen for hva du skal fylle dem med, og her er en versjon som høster lovord hos Gutta Krutt.

This slideshow requires JavaScript.

Ingredienser (12 stk):

  • 1 pakke filodeig, du kommer ikke til å bruke hele, så frys gjerne resten
  • 3 ss smelta smør
  • 4 egg
  • 3 dl melk
  • 250 g cottage cheese
  • 300 g fetaost, smuldret
  • 1/2 bunt vårløk, finsnittet
  • 100 g skinke, finhakket
  • 1 liten klype salt
  • Pepper til smak
  • 1 ts muskat
  • 1 liten klype safran (valgfritt)
  • 1 dl gulost (til gratineringen)

Sett på ovnen på 180 grader, og ta filodeigen ut av fryseren og legg til tining på kjøkkenbenken.

Visp sammen egg, melk, muskat, salt, pepper og safran.

Tilsett cottage cheese og bland godt. Ha så i fetaost, vårløk og skinke.

Når du skal arbeide med filodeig, anbefaler jeg å ha et fuktig kjøkkenhåndkle klart å legge over, slik at filodeigen ikke tørker ut. Klipp ut mindre firkanter fra filoarkene, de må være litt større enn muffinsformene dine. De trenger ikke være perfekt kvadratiske, det vil ikke synes uansett.

Smør ett av de små filoarkene med smeltet smør, legg neste oppå med hjørnene forskjøvet og smør med smeltet smør. Legg så på ett ark til og smør. Sett filodeigen i smurte muffinsformer slik at hjørnene stikker opp og lager en tøff effekt på paiene.

Fyll så alle filoformene med eggeblandingen, og strø litt revet gulost på toppen.

Stekes midt i ovnen i ca 30 minutter, når massen har stivnet er paiene klare. Avkjøl på rist, og bunnen og sidene vil også bli sprø.

10622803_10154355085476622_4916396205669466150_n

One thought on “Sprø filopaier

Leave a comment